Werken aan een meer biodiverse en duurzame stad

We zien de omgeving om ons heen veranderen waarbij de effecten van klimaatverandering merkbaar zijn. Denk maar aan periodes van langdurige regen die zich afwisselen met periodes van droogte, de hitte die op extreem warme dagen in de stad blijft hangen doordat er zoveel stenen liggen, regenwater wat direct het riool in gaat enzovoort.

Om ervoor te zorgen dat Tilburg een aangename stad blijft om te wonen, werken en recreëren moeten we rekening houden met het veranderende klimaat. Dat betekent dat wij anders naar de openbare ruimte en naar onze werkzaamheden moeten gaan kijken. Zorgen dat de natuur meer haar gang kan gaan, dat doen wij bijvoorbeeld door de boomspiegels niet meer te schoffelen of ecologisch te maaien. Maar daarmee houdt het bezig zijn met een fijne, gezonde en groene stad niet op. Samen met gemeente Tilburg, Dobro en Brouwers werken wij aan plannen om de stad verder te verduurzamen. Want hoe meer partijen zich inzetten voor een duurzamere stad, hoe beter.

Daarnaast zijn wij ook zelf steeds aan het kijken hoe wij stappen kunnen zetten om een bijdrage blijven leveren aan een duurzame stad. Zo zijn wij onlangs een proef gestart om onkruid met heet water te gaan verwijderen in plaats van met staalborstel. Door in te spelen op de genoemde ontwikkelingen en daaraan bij te dragen, zorgen wij niet alleen voor een duurzame stad, maar ook voor een gezond bedrijf dat klaar is voor de toekomst.

 

Ontwerp en realisatie B-more design
in samenwerking met Schmeits websolutions