Snoeien in de winter

Vanuit Groen Xtra verzorgen wij in opdracht van gemeente Tilburg het beheer en onderhoud in de openbare ruimte. Dat betekent dat wij ons niet alleen bezig houden met het schoonhouden van de stad, maar ook het groen wordt door ons verzorgd, zelfs in de winter!

Waarom snoeien in de winter

In de winter zijn onze werkzaamheden erop gericht om het groen klaar te maken voor het voorjaar. Hier horen de snoeiwerkzaamheden ook bij.

Snoeien in de winter heeft tot doel de bomen of struiken een mooiere en dichtere vorm te geven en er tevens voor te zorgen dat de groei gestimuleerd wordt. Luchtig gesnoeide bomen en struiken zijn minder vatbaar voor schimmelziekten. Snoeien is dus nodig om de beplanting in goede conditie, en het onderhoud beheersbaar te houden.

Wat merken bewoners hiervan?

Snoeien in de winter - Groen XtraSoms zijn de snoeiwerkzaamheden subtiel en merken bewoners er weinig van. In sommige gevallen wordt er drastisch gesnoeid en worden takken tot op de grond weggesneden. Een plantsoen kan er dan tijdelijk kaal uitzien.

Ook wordt er wel eens een stuk plantsoen of gazon afgezet, om te voorkomen dat het groen platgetrapt wordt en kapot gaat. Uiteindelijk komt het snoeien de beplanting ten goede en kan de beplanting in goede conditie weer tot volle bloei komen.

Wilt u meer weten over onze groenactiviteiten? Kijk dan op de Groen Xtra Groenkalender

Ontwerp en realisatie B-more design
in samenwerking met Schmeits websolutions