Gras maaien

Nu de lente volop zijn intrede doet, het zonnetje vaker gaat schijnen en de temperaturen langzamer hoger worden, zie je de bloemen en planten groeien en bloeien. Ook het gras op grasvelden en langs de kanten van de weg, groeit dan volop.

Met de gemeente Tilburg, onze opdrachtgever, zijn afspraken gemaakt over hoe hoog het gras mag staan. Dat is niet overal hetzelfde. Zo wordt er onder andere gekeken naar plekken waar gras groeit en veel mensen samen komen, denk aan bijvoorbeeld het Westerpark. Hoeveel gras er rondom speeltoestellen mag staan. Of het zicht langs doorgaande wegen niet door het gras belemmerd wordt. Maar ook wordt er gekeken naar plekken waar het beter is om de natuur zijn gang te laten gaan, zodat insecten en bijen op deze plekken voedsel en schuilplekken kunnen vinden en de biodiversiteit bevorderd wordt.

Deze verschillende afspraken zorgen ervoor dat niet overal even vaak gemaaid wordt. Normaal gesproken valt de maaiperiode in de maanden april tot en met oktober. Door regelmatig het gras te maaien volgens de gemaakte afspraken, zorgen wij dat het fijn en veilig vertoeven blijft in de buitenruimte.

De buitenruimte is van ons allemaal! Door geen rommel achter te laten zorg je er samen met ons voor dat iedereen kan blijven genieten van de buitenruimte.

Ontwerp en realisatie B-more design
in samenwerking met Schmeits websolutions