Nuttig, biodivers en duurzaam

Nuttig, biodivers en duurzaam

De boomstam die op de groenstrook ligt tussen de flat aan de Tobias Asserlaan en de Wandelboslaan in Tilburg was in eerste instantie bedoeld als natuurlijke barrière. In deze wijk vonden sommige bewoners het nodig over het gras naar de weg te rijden in plaats van een stukje om via de straat. Dit is natuurlijk niet goed voor het groen.

Daarom hebben wij daar een boomstam geplaatst. Dit zorgt enerzijds voor een barrière waardoor auto's niet meer over het gras kunnen rijden en anderzijds past een boomstam heel goed in een groene omgeving.

Dood hout zorgt voor een mooie voedingsbodem en/of schuilplaats voor kleine dieren en insecten. Als je er, zoals de bewoners van de flat, bovenop kijkt zie je niet zoveel gebeuren bij zo'n boomstam. Omdat het oog ook wat wil, wilden de bewoners hier planten bij aanbrengen.

Als een goed huisvader hebben wij ervoor gezorgd dat de boomstam diverse holtes heeft gekregen waar de bewoners aarde en planten in hebben gedaan. Nu trekt de boomstam nog meer insecten aan en kunnen de bewoners vanaf hun flat genieten van een mooi uitzicht. Een win-win situatie voor iedereen!

Ontwerp en realisatie B-more design
in samenwerking met Schmeits websolutions