Nieuws

inzetten schaapskudde in natuurgebied ter Roomley

Groen Xtra zet vanaf week 24 schapen in voor het beheer van natuurpark ter Roomley.
inzetten schaapskudde in natuurgebied ter Roomley

Inboeten

Binnen de groensector wordt regelmatig de term inboeten gebruikt, maar wat betekent dit eigenlijk? Kort gezegd betekent inboeten het volgende: Het opnieuw inplanten op plaatsen waar andere planten zijn weggevallen.
Inboeten

Voorjaarswerkzaamheden

Afgelopen weekend is de lente begonnen, wat betekent dat de periode van groei en bloei is aangebroken. Ook in de dierenwereld zien we dat het lente is geworden; de lente is ook de periode van het zogeheten broedseizoen. Niet alleen de vogels, maar ook andere dieren krijgen in deze tijd hun jongen. De natuur is nu extra kwetsbaar. Daarom houden wij bij Groen Xtra juist ook in deze periode rekening met de natuur.
Voorjaarswerkzaamheden

Help jij mee tijdens de landelijke opschoondag?

Dagelijkse werken de medewerkers van Groen Xtra aan een schone buurt. Maar écht schoon, dat lukt ons alleen samen.
Help jij mee tijdens de landelijke opschoondag?

Groen Xtra gaat de strijd aan met zwerfval

Jongeren laten dagelijks hun afval achter op de parkeervakken in Sabelhof Tilburg West. Om de strijd aan te gaan tegen het afval en hopelijk het gedrag van de jongeren positief te beïnvloeden, hebben wij een containereilandje met een bord geplaatst.
Groen Xtra gaat de strijd aan met zwerfval

Pak je Zakje box

Heb jij ze vorig jaar gespot, de Pak je Zakje boxen van Groen Xtra? Dit voorjaar zullen wij vanuit Groen Xtra op drukke plekken waar gerecreëerd wordt de Pak je Zakje boxen weer ophangen.
Pak je Zakje box

Vrijwilligers in actie

Vanuit Groen Xtra zijn wij trots op alle vrijwilligers die samen met ons de stad schoon houden. Wij faciliteren graag groepsinitiatieven, zoals bij deze vrijwilligers in de Blaak. Is de tekst van de foto moeilijk te lezen, kijk dan het originele artikel hier stadsnieuws wekelijks een rondje afval prikken
Vrijwilligers in actie

Experimenten openbare ruimte

De afgelopen 2 jaar heeft Gemeente Tilburg experimenten in de openbare ruimte uitgevoerd met als doel de tevredenheid van de openbare ruimte te vergroten.
Experimenten openbare ruimte

Snoeien in de winter

Vanuit Groen Xtra verzorgen wij in opdracht van gemeente Tilburg het beheer en onderhoud in de openbare ruimte. Dat betekent dat wij ons niet alleen bezig houden met het schoonhouden van de stad, maar ook het groen wordt door ons verzorgd, zelfs in de winter!
Snoeien in de winter

Samenwerking bewoners

Vanuit Groen Xtra voeren wij het beheer en onderhoud uit in de openbare ruimte van grote delen van Tilburg. De openbare ruimte is van iedereen en daarom is het fijn als bewoners zich samen met ons inzetten om hun buurt een beetje mooier te maken.
Samenwerking bewoners

Ontwerp en realisatie B-more design
in samenwerking met Schmeits websolutions