Nieuws

Snoeien in de winter

Vanuit Groen Xtra verzorgen wij in opdracht van gemeente Tilburg het beheer en onderhoud in de openbare ruimte. Dat betekent dat wij ons niet alleen bezig houden met het schoonhouden van de stad, maar ook het groen wordt door ons verzorgd, zelfs in de winter!
Snoeien in de winter

De herfst, het ideale seizoen om te gaan planten

Wil je gaan planten, nu is daar het ideale seizoen voor! Tijdens deze herfstmaanden is de bodem nog relatief warm, maar ook vochtig. De planten die je nu gaat aanplanten kunnen hierdoor nog goed wortelen voordat ze in de winter in de 'slaapstand' gaan. Wanneer het voorjaar aanbreekt kan de groei dus direct beginnen en geniet je al snel van een groene en bloeiende tuin.
De herfst, het ideale seizoen om te gaan planten

Nuttig, biodivers en duurzaam

Een boomstam in de wijk kan meerdere functies hebben.
Nuttig, biodivers en duurzaam

Groen Xtra heuse eigenaar wormenwarenhuis

Vrijdag 21 april 2023 was de opening van de wormentuin bij Un bietje Groen, de plek voor groene, duurzame, circulaire ondernemers. Janneke J.M de Vries - Hemerijckx initiatiefneemster van de wormentuin zocht sponsoren voor de diverse wormenkasten. Omdat wij vanuit Groen Xtra dergelijke initiatieven een warm 💚 toedragen, zeiden wij natuurlijk direct 'JA' op de vraag of wij een wormenkast wilden adopteren. Het is een heus wormenwarenhuis geworden😊
Groen Xtra heuse eigenaar wormenwarenhuis

Wat pak jij op?

Op 18 maart 2023 is het de Landelijke Opschoondag, wat pak jij die dag op?
Wat pak jij op?

Onkruid is wèl gewenst!

De ruimte rondom een boomstam wordt meestal vrijgehouden. Deze ruimte wordt ook wel boomspiegel genoemd. Via de boomspiegel krijgen de wortels voldoende lucht en water, dit is nodig om de boom gezond te houden. In het verleden schoffelden wij de boomspiegels om het onkruid te verwijderen.
Onkruid is wèl gewenst!

Tilburg schoon ook met carnaval!

Nog even aftellen en dan barst het feestgedruis van carnaval weer los! Kwosse Begosse ofwel ‘ik wou dat het al begonnen was’ is de Carnavals slogan van dit jaar! Groen Xtra zorgt er ook dit jaar weer voor dat carnaval een fèn en schôn fistje wordt.
Tilburg schoon ook met carnaval!

Groen Xtra adopteert wormenhotel

Een gezonde omgeving, begint bij een gezonde bodem! Daarom investeren wij graag in initiatieven die hieraan bijdragen.
Groen Xtra adopteert wormenhotel

Samen werken aan een schone stad

Leden van Groen Links en Partij voor de Dieren zijn het nieuwe jaar goed begonnen. Op maandag 2 januari ruimden ze samen zwerfafval op bij de Korvelseweg en omgeving.
Samen werken aan een schone stad

Groen Xtra wordt steeds groener

Misschien heb jij ze al gezien, onze groene stints op winkelcentrum de Hovel in Goirle of winkelcentrum Wagnerplein Tilburg ? Ze zijn ergonomisch, professioneel, milieuvriendelijk, geluidsarm en lekker zichtbaar! Een mooie aanvulling op het materieel voor onze collega’s om op een efficiënte en milieuvriendelijke wijze hun werk te kunnen doen. Zo werken wij op een groene manier aan een schone omgeving.
Groen Xtra wordt steeds groener

Ontwerp en realisatie B-more design
in samenwerking met Schmeits websolutions