Noodkap bomen vanwege iepziekte

Bij een recente controle is geconstateerd dat een boom aan de Dr. Deelenlaan en aan Sint Ceciliastraat (bij de hoofdingang Spoorpark) besmet zijn met de iepziekte.

Als een iep de iepziekte krijgt gaat hij onherroepelijk dood. De iepziekte is erg besmettelijk en het is zaak een besmette iep zo snel mogelijk te rooien en de bast te verwijderen. Daarom wordt deze iep binnen twee weken gekapt. Daarbij worden de boom en wortels verwijderd. De betreffende iep is voorzien van een bordje waarop de kap wordt aangekondigd.

De gezondheid van de iepen in de directe omgeving is goed. Om deze zo te houden is tijdens het rooien van de besmette boom een correcte afvoer van groot belang. Dit omdat gebleken is dat verspreiding van de iepziekte voornamelijk plaatsvindt door transport van hout waar de bast nog omheen zit. Zorgvuldig en veilig handelen heeft daarbij onze hoogste prioriteit.

 Voor elke boom die wordt verwijderd,  wordt door gemeente Tilburg een nieuwe geplant. Deze nieuwe boom wordt als het kan op dezelfde plek geplant, anders kijkt gemeente Tilburg waar een nieuwe boom het meest passend is.

 Het verwijderen van bomen wordt altijd voorafgegaan door ecologisch onderzoek naar diersoorten die mogelijk in de bomen leven.

Ontwerp en realisatie B-more design
in samenwerking met Schmeits Websolutions