Fruittuin Edmond Meliserf Tilburg

Tilburg is weer een nieuwe fruittuin rijker, namelijk op de locatie Edmond Meliserf.

Edmond Meliserf ligt tussen de Hasseltstraat en Goirkestraat in en is een klein erf omgeven door woningen, parkeerplaatsen, een hondenspeelweide en sinds kort dus ook een fruittuin.

Gemeente Tilburg ziet graag meer eetbaar fruit in de stad en toen het verzoek vanuit de buurt kwam om fruitbomen en struiken te willen in de wijk, was het besluit snel genomen.

In het voorjaar 2020 zijn hier door Groen Xtra in opdracht van gemeente Tilburg fruitbomen en struiken gepland. De achterliggende gedachte om fruitbomen en struiken te planten, is dat het de wijk niet alleen een stuk groener maakt, maar mensen ook in beweging brengt en verbindt. Want hoe leuk is het om tijdens het oogstseizoen een rondje langs de bomen en struiken te lopen en je eigen fruit te plukken? Of het groeiproces te volgen van bloesem naar fruit ?

Buiten zijn in de natuur heeft een positief effect op mensen. Het fruit plukken geeft een doel om naar buiten te gaan, maar geeft ook aanleiding om het gesprek met anderen aan te knopen.

Omdat niet iedereen kennis heeft van de soorten fruitbomen en struiken die geplant zijn, staat er sinds vandaag een informatiebord met plattegrond. Hierop staat welke boom/struik waar staat, wat voor soort het is en wanneer de bloeitijd van de vrucht is.

Doordat er veel verschillende soorten fruitbomen en struiken gepland zijn, lokt dit veel verschillende soorten insecten. En dit is goed voor de biodiversiteit.

Mooie aanwinst voor Tilburg deze fruittuin !

Ontwerp en realisatie B-more design
in samenwerking met Schmeits Websolutions