BMT en Groen Xtra pakken ergernissen in centrum aan

Samen met Binnenstad Management Tilburg (BMT) en de gemeente pakt Groen Xtra de grootste ergernissen aan in de Binnenstad. De input komt uit een enquête onder inwoners en ondernemers.

Vieze bestrating, slecht straatwerk, stickers, graffiti, kapotte bloembakken, te kleine prullenbakken en lelijke elektrakasten. Dit zijn thema’s waar eigenaren, ondernemers, inwoners en bezoekers van de binnenstad zich aan ergeren. Dit bleek uit een enquête die de gemeente Tilburg in februari dit jaar heeft uitgevoerd. Via een vragenlijst op de website hebben bijna 400 respondenten aangegeven wat zij van de openbare ruimte in de binnenstad vinden.

Samen met BMT en de gemeente kijken we hoe we het huidige budget effectiever kunnen inzetten. Zo kunnen we met dezelfde inzet tot een beter resultaat komen. Dit experiment wordt van 1 juni t/m 31 december 2020 uitgevoerd in de binnenstad. De belangrijkste verandering is dat onze medewerkers zichtbaarder zullen zijn op de belangrijkste routes en daar intensiever zullen schoonmaken. Dit betekent dat alles direct schoongemaakt gaat worden. Ook als het gewenste niveau bereikt is blijven de laatste spullen niet liggen.

Verder worden eigenaren, inwoners en ondernemers gestimuleerd om de terrassen en de directe omgeving schoon te houden. Er is ook aandacht voor het verwijderen van stickers en graffiti, beplakken van electrakasten met fraaie beelden, verwijderen van kauwgom, het dichten van voegen zodat er geen peuken meer in vast blijven zitten, vervangen van versleten straatmeubilair en het repareren van social sofa’s.

Ontwerp en realisatie B-more design
in samenwerking met Schmeits Websolutions